Ci(a)n(ur)ism curat

Catalin Hossu, purtator de cuvant a Rosia Montana Gold Corporation, in interviul Ziua de Cluj:

“…Dacă Roşia Montană va fi înscrisă în lista UNESCO, statul român va trebui să participe cu fonduri pentru restaurare, şi ştim cu toţii că fondurile Ministerului Culturii sunt infime faţă de nevoile patrimoniului românesc. Dar trebuie precizat că înscrierea în patrimoniul universal se face cu acordul tuturor părţilor implicate, iar comunitatea locală a spus răspicat că nu doreşte această înscriere dacă ea înseamnă stoparea mineritului în zonă. RMGC va sprijini înscrierea Roşiei Montane în lista UNESCO la încheierea proiectului minier, pentru că atunci vor fi fost rezolvate toate problemele de mediu, de infrastructură, social/comunitare şi, cel mai important în acest caz, patrimoniul va fi fost deja restaurat şi pus în valoare.”

Advertisements

3 Responses to “Ci(a)n(ur)ism curat”

 1. Afirmatie ridicola « Hai ca se poate! Says:

  […] performanta si spre 13%”, a afirmat Chivu, comentand sondajul comandat de PNL conform caruia UNPR se situa la aproximativ 0,7 procente in ceea ce priveste intentia de vot. Afirmand ca nu crede in sondajul PNL, viceliderul formatiunii […]

 2. gabriel Says:

  In momentul de fata nu ar avea de ce sa intre in cadrul patrimoniului UNESCO. Sunt foarte multi oameni care vorbesc despre Rosia Montana ca si cum acolo ar fi Pandora, acea planeta din filmul Avatar, Atlantida sau de ce nu Taramul Fagaduintei. Mi se pare ca i se da prea multa importanta pentru o comuna de undeva din Romania.

  • transildania Says:

   Corect, toata lumea vorbeste de Rosia ca si cum ar fi Taramaul Fagaduintei, cand colo acolo se afla doar zacamant in valoare de peste 8 miliarde de euro. Si eu zic ca este doar o comuna undeva in Romania, cam in fiecare comuna din Romania exista asemenea zacaminte, si mine pe care le-au expoatat si romanii acum doua milenii. De ce sa facem asa mare caz? Nu are rost sa exageram, e o comuna obisnuita precum alte sute de comune.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: