Ministrul turismului Bucurestilor si litoralului?

De cand doamna ministru Elena Udrea este la sefia PDL Bucuresti se inmultesc comunicatele despre implicarea Ministerului in programe de dezvoltarea a turismului in Bucuresti. Nu critic acest lucru, este chiar laudabil: doamna Udrea vrea sa copieze modelul Budapestei, pune la dispozitia celor interesati in cooperare cu RATB linii catre manastirile din imprejurimile Bucurestiului. Toate bune si frumoase.

Problema intervine din punctul meu de vedere atunci cand un ministru al turismului bucurestean, se concentreaza prea mult pe anumite zone cum ar fi Bucurestiul si litoralul, si neglijeaza alte regiuni si obiective turistice. Cel putin la nivelul perceptiei majoritatea initiativelor ministerului privesc Bucurestiul si Litoralul. Cate ceva am auzit despre Bucovina, iar despre Transilvania mai nimic (exceptiile fiind initiativa infiintarii unui circuit turistic in Maramures  si implicarea in renovarea cetatii din Rasnov; foarte putin in comparatie cu potentialul turistic al Transilvaniei).

Am intrat acum cateva zile pe site-urile oficiale ale guvernului pentru a vedea care sunt proiectele ministerului. Pe site-ul noului minister (al Dezvoltarii Regionale si al Turismului) nu se gasesc decat 3 comunicate in legatura cu turismul si un link catre vechiul site al Ministerului Turismului pentru doritorii de informatii. Site-ul vechi al Ministerului Turismului nu are decat o singura actualizare dupa ianuarie 2010, una cu un link catre site-ul noului ministeriu. Linkul catre programul “Turist in Romania” este mort, si alte linkuri sau pagini pentru prezentarea atractiilor turistice din Romania nu exista.

Cred ca Romania este singura tara europeana care nu are o un site oficial multilingv care sa prezinte atractiile turistice publicului international (si in asia cred ca toate tarile ofera un asemenea site). Bani pentru clipuri cu “Land of  Choice” sau branduri de tara exista (si sunt sigur ca tot firme bucurestene vor profita de pe urma lor), dar la ce folosesc daca potentialul turist obisnuit sa capete informatii rapide in cateva minute prin intermediul internetului nu are unde sa le gaseasca? Si la ce folos daca infrastructura generala si cea turistica este  deplorabila.

Exista un site semioficial al Biroului pentru Turism din New York, care este destul de bun dar fireste doar in engleza. Pe online in rest mai exista doar wikipedia ca sursa de informatii, in afara unor site-uri mici private, care insa sunt greu de gasit la o cautare rapida. Birourile de Turism din Bruxelles si alta capitala europeana au fost inchise.

Imi doresc ca bucurestenii sa aiba parte de cat mai multi turisti, si litoralul la fel. Insa intreb: este minstrul turismul doar ministrul Bucurestilor si litoralului? Nu este minstrul intregii tari? Nu exista un cumul de functii si un conflict de interese daca aceeasi persoana este si ministru al dezvoltarii regionale, si al turismului Romaniei, si deputat, si presedinte al organizatiei de partid Bucuresti, si detinator al altor functii in cadrul partidului, si posibil candidat la primaria Bucurestiului?

P.S. Link-uri utile:

Radu Portocala – “Fabulatii despre anticomunism

Theodora – “Eurodeputatul PDL Preda scrie aberatii

Lilick – “Curentul pro-Diaconescu din asociatia 21 Decembrie

8 Responses to “Ministrul turismului Bucurestilor si litoralului?”

 1. Lilick Says:

  Mai nou, Udrea face si drumuri: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7635130-elena-udrea-lucram-drum-care-lege-cernavoda-direct-costinesti.htm

  • transildania Says:

   Mda, cum spuneam, minstrul Bucurestiului si litoralului. In loc sa faca bine autostrada si centura Constantei, se face drumul lui Udrea (cu o banda dus si una intors pe care se va ajunge desigur super rapid la Costinesti, mai ales vineri seara, sambata si duminica), si vor sa inaugureze si jumatate din autostrada adica o banda pe sens. Nu ar face mai bine un singur lucru pana la capat si bine decat sa faca prost doua? A inaugura o “autostrada” cu o banda pe sens si santier in dreapta este un pericol criminal. Daca se intampla acolo un accident nu ajunge nici o salvare nici o descarcerare nimeni la locul accidentului.

   Atata timp cat nu stiu sa atraga mai multi turisti straini pentru economia tarii e tot una daca romanul merge la mare, la munte sau sta acasa.

 2. Rromania tiganeasca Says:

  Brandul de tara este TIGANIA.
  Rromania este primul stat tiganesc din UE.
  Conducatorii sunt tigani sau au mentalitate tiganeasca.
  Majoritatea condusilor la fel.

 3. Mario Ovidiu Oprea Says:

  Eu as vrea sa nu isi inchipuie cineva ca doamna Udrea are planuri prijn care sa transforme Bucurestiul in micul Paris. Este mult mai practica. Acum, dupa ce s-au terminat de asezat borduri langa borduri, borduri peste borduri si borduri in zig-zag, urmeaza ca familiuta sa puna si asfalt peste asfalt. Si asta nu ar fi rau, daca nu am cunoaste calitatea.

  • transildania Says:

   Poate ca asta urmareste daca va fi candidata si daca va fi aleasa.
   Din partea mea sa faca tot ce-si doreste in Bucuresti si pentru Bucuresti insa sa nu neglijeze atributiile pe care le are la nivel national. Nu cred ca functia de ministru al dezvoltarii regionale si ea a turismului este compatibila cu cea de lider de organizatie Bucuresti cu ambitii de a deveni primar.

 4. Integrarea socio-economică a tiganilor si spatiul Schengen « Hai ca se poate! Says:

  […] Nu inteleg de ce francezii nu ii integreaza ei pe tiganii care au ales sa traiasca in Franta? […]

 5. Carul cu nervi( partea a VI-a) « Blog de Prost Says:

  […] saitul asta, putini dintre voi au facut-o… Rugini-vi-s-ar […]

 6. Deci este mai bine sa practicam sexul in echipa « Hai ca se poate! Says:

  […] Sunt curioasa dupa articolul asta cati bloggeri o sa ma stearga din blogroll si cate comentarii o sa…. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: