Duplicitatea politicii externe

Nu ma mira faptul ca Romania nu este privita drept partenerul cel mai serios de catre cancelariile occidentale sau de catre tari vecine . Cazul Kosovo este un exemplu de politica externa duplicitara.

Romania este din cate stiu singura tara care NU recunoaste independenta Kosovo insa mentine trupe in Kosovo care apara tocmai  independenta acestei republici care nu este reconoscuta de catre toate statele UE sau in mod unanim la nivel international. Ar exista in acest caz doar doua variante: ori Romania recunoaste independenta Kosovo, si atunci isi poate mentine fortele acolo; ori continua sa nu recunoasca Kosovo, caz in care pe cale de consecinta ar trebui sa-si retraga fortele de acolo, asa cum a procedat Spania.

Aceasta situatie ma duce cu gandul la motto-urile blogurilor domnilor Dorin Tudoran si Radu Portocala: “In Romania intotdeauna se intampla lucruri interesante pentru ca niciodata nu se intampla ce trebuie” si “In Romania orice e posibil si nimic nu are consecinte“.

3 Responses to “Duplicitatea politicii externe”

 1. Hendrix Says:

  Decizia de a nu recunoaste independenta Kosovo se datoreaza in intregime dementului securist de la Anvers. A fost singura tara membra UE care nu a recunoscut independenta acestei tari distruse de ultranationalistii sarbi. A fost ultima tara care a avut de suferit de pe urma criminalilor sarbi condusi de un dictator sangeros ca Milosevici. A fost ultima zona din fosta Iugoslavie unde sarbii au facut atrocitati, unde au ucis cu sange rece oameni nevinovati.
  Ce vina aveau kosovarii? Erau de ,,vina” pentru ca vroiau autonomie, lucru de care s-au bucurat in fosta Iugoslavie pana la venirea loa putere a criminalului Milosevici. Dupa atrocitatile facute de sarbii lui Milosevici in Croatia, Bosnia a urmat si randul provinciei Kosovo sa traiasca apocalipsa declansata de ultranationalistii sarbi: CRIME, DISTRUGERE, TEROARE, HAOS.
  Dupa ani lungi de razboi avea sa vina si vremea pacii. Nebunia declansata de sarbi in Kosovo nu putea sa duca decat intr-o singura directie: independenta! Singurele tari care s-au opus au fost Rusia si tarile care sustineau mai mult sau mai putin fatis politica rusa, stiindu-se relatia intre rusi si sarbi. Romania a ales sa fie impotriva tarilor occidentale, democratice si sa faca jocul rusilor. Ba-secu a ales sa faca jocul rusilor si nu era prima data.
  Dezbaterea s-a tinut in jurul ideii de proclamare a independentei unui popor pe baze etnice. Securistul de la Anvers s-a opus acestei idei, dreptului unui popor de a-si hotari soarta. Intre dreptul unui stat la independenta sa teritoriala si independenta unui popor a ales prima idee. Cu alte cuvinte un popor ca cel sarb poate hotari ce vrea cu cetatenii ei, ii poate omori, ii poate distruge!!! FALS. Cand un popor ca cel sarb alege sa faca crime abominabile precum cele petrecute in Kosovo, cei oprimati au tot dreptul sa se declare independenti.
  S-a vorbit la vremea aceea ca decizia basesciana vioza in fapt pe maghiarii din Romania. Nerecuoscand dreptul unui popor la autodeterminare spunea indirect ca nici maghiarii nu vor fi vreodata recunoscuti daca si-ar declara independenta. Gandirea lui ba-secu este identica gandirii unui criminal precum Milosevici, care nu putea pricepe notiuni elementare de democratie. Ce s-a intamplat in fosta Iugoslavie arata mai clar ca niciodata unde poate ajunge NATIONALISMUL! Sper ca Milosevici sa putrezeasca in iad pentru toate crimele comise.
  Acum cateva saptamani a fost comemorata salbaticia sarbilor de la Srebrenica. Pe 11 iulie 1995 aici au fosu ucisi peste 8.000 de bosniaci. Femei, copii, batrani, toti erau ucisi de criminalii sarbi cu aceiasi brutalitate cu care nemtii i-au ucis pe evrei. Asa ceva nu se poate uita! Si nici ierta!

  • transildania Says:

   Milosevici a demonstrat unde duce nationalismul. Propaganda si ideologia lui era “Serbia Mare” si rezultatul politicii sale este Serbia cea mai mica, dupa nenumarate crime, suferinte si invrajbirea popoarelor.

 2. Este ceva putred in sondajul IPP « Hai ca se poate! Says:

  […] Natasa, Orfiv, Plano 10, Razvan, Societate, Supravietuitor, Teo, Toni, World of Solitaire, Ipu, Transildania, […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: