Pe scurt despre finala

Finala nu mi-a facut mare placere decat dupa golul eliberator al lui Iniesta. Pana atunci a reusit sa ma tina intr-o stare de tensiune crescanda, pentru ca asa cum anticipasem in avancronica, meciul a fost marcat de faulturi si decizii arbitrale gresite. Olanda i-a putut multumi arbitrului englez Webb ca nu a terminat prima repriza in 10 sau in 9 oameni. Webb altfel ca in meciul cu Elvetia a scos cartonase, insa a incurcat culorile, la tentativele de vatamare corporala ale olandezilor. Van Bommel pe care il mentionasem si in avancronica a atentat la tibia si peroneul lui Iniesta inca in minutul 20. Este de mirare cum acest jucator a terminat meciul in teren si a primit doar doua cartonase galbene in intrraga competitie.  Pe urma De Jong a intrat din viteza cu piciorul intins in pieptul lui Xabi, care prin minune nu s-a ales cu pieptul sau coastele rupte. Heitinga a avut noroc ca a fost eliminat abia in prelungiri, dupa ce l-a faultat in careu pe Xavi.

Cand scorul era inca 0-0 imi imaginam o victorie a olandezilor in loviturile de departajare si blestemam toti arbitrii si toti functionarii sportivi din lume. Golul lui Iniesta din pasa lui Fabregas a facut insa dreptate.

Nu inteleg comentatorii care spun ca a fost o finala urata si Spania nu ar fi meritat titlul pentru ca nu a marcat multe goluri. Chiar lasand la o parte aspectul jocului dur, cine se asteapta la spectacol si 5 goluri intr-o finala de mondial da dovada de multa naivitate. Pe urma Spania a marcat doar 8 goluri in decursul turneului insa a fost de departe echipa care a dominat toate meciurile si a creat cele mai multe ocazii de gol. Toti adversarii ei au jucat cu fundul in poarta si au sperat zadarnic (exceptie: Elvetia) intr-un miracol.

Cum spunea si @Garcia Muerte, succesul Spaniei a contribuit la reconcilierea interna spaniola mai mult decat au reusit generatii intregi de politicieni. Noua generatie de fotbalisti au lasat la o parte rivalitatile intre regiuni si etnii si au format o echipa. A castigat si s-a bucurat toata Spania, si Madridul lui Del Bosque, Casillas si Torres, si Barcelona si Catalunya lui Xavi, Puyol, Pique Fabregas, Busquets, si Asturia lui Villa, si Andalucia lui Ramos si Navas, si Tara Bascilor lui Alonso si Llorente, si Insulele Canare ale lui Pedro si Silva si Castilia lui Iniesta.

PS. In scurt timp voi face cunoscut castigatorul concursului de pronosticuri

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: