Ceva trebuie sa se schimbe…

… si in fotbal.

Mondialul care e pe cale sa se incheie a fost marcat de greseli majore de arbitraj. Golul anulat englezilor, golul din offside al argentinienilor contra mexicului, doua goluri anulate pe nedrept Statelor Unite. etc.

Culmea a fost golul lui Lampard contra nemtilor sau golul lui Tevez unde intreg stadinul si un miliard de telespectatori au vazut imediat ca a fost sau n-a fost gol, si doar arbitrii nu stiau sau nu aveau voie sa stie.

Demult sunt adeptul arbitrului video. Chipul in minge mi se pare o prostie. Nu ar acoperi toate situatiile critice si ar fi o nevoie de o noua infrastructura. Infrastructura pentru superarbitrul cu reluarea fazei exista deja. Fosti arbitrii care de la 40 sau 45 de ani nu mai au voie sa arbitreze gen Collina, ar avea slujba ideala, de a decide dupa reluarea fazei daca golul a fost valabil sau nu. Arbitrii poarta deja casti in urechi. Nu exista nici un impediment. Arbtrul video a fost introdus cu succes enorm si in rugby, un sport care pana acum 15 ani era cel mai rigid in fata schimbarilor.

Am gasit o caricatura pe aceasta tema in El Mundo Deportivo:

Text: “Sa schimbam mingea de piatra cu alta de piele? Nici vorba nebunule!” πŸ™‚

2 Responses to “Ceva trebuie sa se schimbe…”

  1. Lilick Says:

    Ce amuzant. πŸ˜† Poate aude Basescu si se implica si in reforma fotbalului. πŸ˜€ Ca tot le stie el pe toate… si trimite si ICR-ul sa lumineze englezii…

    • transildania Says:

      Pai reforma lui Basescu in ale fotbalului ar arata cam asa: arbitru video canci, reducerea arbitrilor de la 3 la unul singur, legalizarea cumparari de jucatori in timpul meciului, etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: