Noi ordonante, scandaloase si neconstitutionale

* Un proiect de ordonanta de urgenta prevede plafonarea despagubirilor pentru victimele dictaturii comuniste la 10.000€  pentru condamnatii cu caracter politic si 5.000€ respectiv 2.500€ pentru rudele acestora. O ordonanta nerusinata, o palma in fata eroilor anticomunisti (sursa: AICI) care au murit sau au petrecut multe zile si ani in temnitele comuniste. Puteti citi articolele domnului Radu Portocala pe acesta tema AICI si AICI.

UPDATE

Radu Portocala:

Memoria nu e o chestiune de bani, ci de morală. Iar puterea actuală şi-a arătat imoralitatea de-a lungul întregului scenariu de condamnare a comunismului: de la pretenţia lui Băsescu de a i se aduce “dovezi”, pînă la transformarea de către guvernul Boc a acestor dovezi în accesorii electorale stînjenitoare.”

Articolul integral: AICI.

Postarea deputatului Mihai Voicu: “A ramas condamnarea tot din gura, acum chiar mai rau”

* Guvernul a marit TVA prin ordonanta de urgenta. Constitutia spune insa la articolul 139:

Impozitele, taxele si orice alte venituri ale bugetului de stat si ale bugetului asigurarilor sociale de stat se stabilesc numai prin lege “.

Iar legea Codului Fiscal stabileste ca:

Art. 4. – (1) Prezentul cod se modifica si se completeaza numai prin lege, promovata, de regula, cu 6 luni inainte de data intrarii in vigoare a acesteia.

(2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intra in vigoare cu incepere din prima zi a anului urmator celui in care a fost adoptata prin lege

PS: Ioan Usca: “De centru”

3 Responses to “Noi ordonante, scandaloase si neconstitutionale”

 1. Cristian Says:

  Suntem grupul profesorilor liberali afiliati la Organizatia Cadrelor Didactice PNL4.Adresa noastra de blog este http://ocd-pnl4.blogspot.com
  Va rugam sa ne adaugati in lista Dvs de bloguri si, daca sunteti de acord, sa ne comunicati pentru a va adauga si noi in lista noastra.

  Cu multumiri,
  OCD-PNL4

 2. Radu Portocală Says:

  Va multumesc, in primul rind, pentru semnalarea OUG si, apoi, pentru citare. Ceea ce se intimpla nu e scandalos, ci mult mai mult decit atit. Iar senzatia cea mai neplacuta vine din faptul ca se merge cu pasi mari pe un drum fara intoarcere.

  • transildania Says:

   Nu aveti pentru ce sa-mi multumiti, cu placere.
   Intr-adevar este mai mult decat un scandal si simt nevoia de a-mi cumpara un dictionar de superlative negative si sinonime pentru a gasi cuvinte mai potrivite.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: