Motiunea a picat, tara e in …

Senzatia pe care o aveam care imi spunea ca motiunea nu va trece a fost corecta. A primit lumina verde poate cel mai mare experiment in masa din Uniunea Europeana. Daca vreun privat se bucura de taierea salariilor si pensiilor se inseala. Daca vreun politician din opozitie se bucura in secret ca altii au luat aceste masuri se inseala. Masurile care au trecut azi in parlament (acompaniata de absenta altora) vor agrava si prelungi criza, vor intarzia momentul in care economia va reveni la nivelul de acum cativa ani. Va prelungi si agrava criza pentru toata lumea, deci si pentru privati. La sfarsitul cercului vicios a spiralei negative cred ca s-ar putea gasi o soarta pe care nu a mai intampinata de nici o tara europeana in ultimii 60 de ani.

Din cei 471 de parlamentari prezenti au fost 458, voturi valabile 228 au votat pentru motiune, 197 au votat impotriva motiunii si alti 46 de parlamentari prin absenta sau abtinere au votat practic tot impotriva motiunii. Acest vot imi confirma parerea exprimata in postarea trecuta, ca asumarea raspunderii plus motiune ar trebui inlocuita cu un vot de incredere, incare o majoritate parlamentara trebuie sa voteze deschis “pentru” pacheul de legi si sa acorde afirmativ increderea guvernului. Desigur: pana la o modificare a Constitutiei ei o cale foarte lunga. As pune un semn de intrebare deasupra votului secret in parlament. Parlamentarii sunt alesi, iau decizii in numele cetatenilor, atunci cetatenii si opinia publica are un drept sa stie cum a votat un anumit parlamentar. Asta ar pune capat si circului cu bilute la vedere sau ascunse, cu creta si piramidoane. Eu as propune doua urne mari din plexiglas, si bile, mingiute mai mari a caror culoare sa poata fi recunoscuta de la distanta.

Foarte grava ar fi -daca se va confirma- acapararea politica a Curtii Constitutionale (pe aceasta tema voi reveni cu alta ocazie).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: