Forfetarul: un schelet cu gluga si coasa…

… care nu bate doar la poarta economiei ci rupe yala si intra cu forta.

Reconfirmarea impozitului forfetar intr-o versiune revizuita si adaugita substantial inseamna deopotriva viata si moarte.  Viata si oxigen pentru mai multa evaziune fiscala si pentru somaj. Moarte insa pentru:

-principiul echitabilitatii in impozitare. Echitabilitatea are un rost, si in domeniul fiscalitatii, pentru ca trateaza pe fiecare diferit, in functie de performantele sale, care se masoara in cifra de afaceri sau venit. Un impozit pausal, pe care trebuie sa-l plateasca si cei care sunt in pierdere, mai ales pe vreme de criza inseamna otrava pura.

– cota unica. Atat vechiul forfetar cat si cel nou inseamna sfarsitul cotei unice de impozitare, deci orice afirmatie gen “am pastrat cota unica” este o minciuna.

– combaterea evaziunii fiscale. A combate evaziunea fiscala cu o taxa este ca si cum ai incerca sa stingi  un incendiu cu benzina.

-moarte pentru multe firme mici si mijlocii, coloana vertebrala a unei economii, si descurajarea activitatii intreprinzatorilor mici pe viitor. Mai mult somaj, mai putine bani din taxe si contributii la bugete.

Articolul “Forfetarul pune pe jar oamenii de afaceri” din Ziua de Cluj, evidentiaza implicatiile concrete ale forfetarului pentru micii intreprinzatori. Citez un scurt pasaj:

‘Guvernul vrea să facă turism, dar nu vrea să îl susţină. In loc să ajute hotelierii, îi împovărează şi mai mult. în vreme ce în alte state hotelierii sunt chiar scutiţi de taxe, la noi se majorează numărul acestora. Vă întrebaţi de ce sunt preţurile aşa de mari la noi? Păi cu atâtea taxe, care nu ţin cont de gradul de ocupare a hotelurilor, nu există altă soluţie decât menţinerea unor tarife ridicate. Consecinţa acestui impozit nu va fi alta decât agravarea muncii la negru’  atrage atenţia Gabriel Predescu, preşedinte al Asociaţiei Hotelierilor Clujeni.

2 Responses to “Forfetarul: un schelet cu gluga si coasa…”

  1. Dispecer Blogosfera Says:

    Până acum, observ că acest impozit a închis miriade de fime mici. Cu tot cu locurile de muncă. Acum, am impresia că sita vrea să cearnă altceva…

    • transildania Says:

      Sa vedem ce va cerne, pentru ca din cate am inteles impozitul e mai mare decat cel precedent. As paria insa ca per total incasarile la bugete se vor diminua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: