Deseara: El Clasico… UPDATE

Asta seara la 22:00 ora locala, 23:00 ora Romaniei, in stadionul “Santiago Bernabeu” din Madrid se disputa “El Clasico”, derbyul derbyurilor Real Madrid – FC Barcelona. Cine nu se uita la aceasta partida, meciul anului, mai bine ar face sa nu se mai uite de loc la fotbal. Pentru ca acest meci este fotbalul in stare pura, cel adevarat, iar cam tot restul reprezinta o incercare nereusita de a-l copia. Este un meci decisiv, totul sau nimic pentru ambele cluburi, Real si Barça, aflandu-se la egalitate de puncte in fruntea clasamentului. Barça a castigat ultimele trei derbyuri, acum un an reusind un senzational 6-2 pe terenul rivalei eterne. Nu-mi ascund simpatia pentru Barcelona, asa ca: Força Barça!

Stadionul “Santiago Bernabeu” din Madrid

Stadionul “Camp Nou” din Barcelona

UPDATE: Real Madrid-Barca 0-2

Meciul nu a fost atat de spectaculos ca cel de anul trecut. Vina cred ca o poarta cei de la Real Madrid, care au fost pe cat  de nervosi si precipitati, pe atat  de agresivi (practic in tot meciul nu au reusit decat sa faulteze cu o freventa iesita din comun), si in orice caz au demonstrat ca nu au nici un sistem nici o strategie. Au 11 sau 14 vedete jucatori exceptionali, dar care nu formeaza o echipa, nu au nici un plan inteligent. Din aceasta cauza nu au fost foarte multe ocazii de gol, nici de o parte nici de cealalta.

Barcelona in schimb: are 11 sau 14 vedete (ca si Madridul), insa are si o strategie, o filosofie de la care nu se abate in nici un moment si in fata niciunui rival, este o echipa adevarata, cu jucatori polivalenti, in acelasi timp specialisti si polivalenti, care pot interpreta orice rol li se cere. Si nu in ultimul rand are in randurile sale doi jucatori, cei mai buni din lume, cel mai bun mijlocas la nivel mondial Xavi Hernandez, si cel mai bun atacant, Messi. Nu intamplator, au fost ei cei doi care au reusit un gol dupa o jumatate de ora fara ocazii. Si tot Xavi a dat pasa de gol pentru al doilea gol.

Primul gol, o bijuterie geniala, o puteti urmari aici.

7 Responses to “Deseara: El Clasico… UPDATE”

 1. Hendrix Says:

  Abia astept sa inceapa meciul! Sunt si eu fan Barca de ceva vreme. Batem cu 3-2!

  • transildania Says:

   Ce fain, ma bucura! Si un egal ar avantaja pe Barcelona, insa eu cred ca va castiga. Joaca cel mai spectaculos, frumos si modern fotbal, are cei mai buni jucatori din lume, care formeaza insa o adevarata echipa. Pronosticul meu: 1-3 sau 2-4 pentru Barcelona, si doua goluri ale lui Messi, sa vedem…

  • transildania Says:

   Am supraestimat putin pe cei de la Real. Nu au reusit sa marcheze, decat sa limiteze proportiile scorului. Diferenta de goluri insa am ghicit-o, si Messi a marcat un gol dar a fost f aproape si de al doilea 🙂

 2. Andrada BALAN Says:

  3-2 pt Real :d y Viva el Rey!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: