Pe 1 aprilie despre 2 aprilie

Initial aveam pregatita o postare mai lunga si mai “seaca” insa pe o tema pe care o consider deosebit de importanta. Am amanat-o. Pe urma m-am gandit ca de 1 aprilie as putea face o farsa tipica pentru aceasta data. Am amanat-o si pe ea pentru anul viitor.

De ce? Pentru ca mi se pare mai importanta data de 2 aprilie 2010. Data in care are loc o actiune civica pornita din online, pe cat de importanta, pe atat de subestimata si in parte gresit inteleasa.  Asa cum o inteleg eu nu este in primul rand o actiune indreptata impotriva unei persoane. Este o actiune de atitudine civica, nu negativa ci pozitiva, care sustine un set de valori si principii. Valori si principii eterne care se afla si se vor afla deasupra oricarei persoane: corectitudinea, consecventa, competenta, buna intentie, bunul simt, respectarea legii, respectarea principiilor democratice. Desigur ca aceasta atitudine pozitiva implica si un NU, nu neaparat un NU adresat unei persoane in particular, ci un NU adresat demagogiei, minciunii, ipocriziei si populismului, si a incercarii de a calca peste principiile pozitive de mai sus. Nu cred ca numarul participantilor este important pentru acest demers, ci calitatea sa, pe cat de pretioasa, pe atat de subestimata sau gresit inteleasa.

9 Responses to “Pe 1 aprilie despre 2 aprilie”

 1. celmare Says:

  Majoritatea celor neinformati, cred ca NBD este doar o actiune impotriva lui Basescu. Asta ar insemna, ca odata ce el dispare din peisaj, miscarea “moare”. Ar trebui sa inteleaga ca noi promovam o atitudine impotriva unor valori care, in opinia mea, nu au ce sa caute intr-o democratie moderna.

 2. Echipa Ghilotina Says:

  Am putea oare sa ne adunam la 17 la Matei Corvin?

  • Lilick Says:

   @Ghilotina

   Raspund eu in locul lui @Transildania, cu intarziere. Din pacate el nu e in tara.

  • transildania Says:

   M-as fi intalnit cu placere cu Echipa Ghilotina in fata lui Matias, insa din pacate 1. nu am fost in raza de actiune a ghilotinei 2. am citit oricum invitatia mai tarziu, dupa eveniment, sczuze pentru intarzierea raspunsului.

 3. 2 aprilie – No Basescu Day! « Un blog cu atitudine Says:

  […] Transildania […]

 4. No Băsescu Day… « Dispecer Blogosferă Says:

  […] Iarna, ISU, Jurnal, Lilick, LinkPing, Nea Costache, Natasa, Simion, Sebra, Sibilla, Roxana, Teo, Transildania, […]

 5. REMINDER: In cateva ore, purtam VIOLET! | Blogu' lu' Cel Mare Says:

  […] Dan, Dorin, Gabriela, Ioan Usca, Ionel, Lilick, Mana, Marius, Mihail, Oana, Pavel, Remus, Sutu, Transildania, […]

 6. Lilick Says:

  @Transildania

  Am mai facut un pas. Ii reaminteam pe blog lui Cepeca ca acum un an am iesit la o manifestatie trei bloggeri. Apoi anul asta, la alta, am fost vreo 10. Acum, cu NBD… aproximativ 50 in Bucuresti (plus in tara). Avand in vedere ca actiunea si campania nu au dispus de absolut niciun fel de fonduri, ca s-a realizat totul doar gratie implicarii unor bloggeri, ca “nu s-a dat” nimic in Piata, ca partidele nu au fost implicate, ca lumea se strange greu si cand isi cere drepturile banesti, dar’mite cand sustine valori democratice, eu zic ca trebuie sa fim multumiti pentru inca un pas. Poate data viitoare vom fi 100. Poate lumea invata acest exercitiu si va prinde curaj. Oricum, stiu ca o sa ne mai intalnim. Multi mi-au scris ca mai vor. Sunt optimista. Nu ca vom schimba ceva in tara. Ci ca mai exista undeva o farama de spirit civic si avem o baza de unde sa continuam. 🙂

 7. transildania Says:

  Asa e Lilick, nu conteaza cantitatea ci calitatea, iar ambele vor creste.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: