Ce as face acum in locul liberalilor

Congresul liberal a trecut. El a adus o clarificare necesara, o pozitionare doctrinara de principiu si o redefinire strategica si as zice reusita a echipei de conducere. Totusi liberalii au mai multe santiere deschise. Ce as face in locul lor acum:

1. Opozitie, opozitie, opozitie. In locul lor as refuza sa mai comentez “stirea zilei”, “barfa zilei”, congresul sau convulsiile din alte partide, arestarea primarului X, cercetarea penala a senatorului Y sau diversiunea zilei. As face treaba de opozitie, as prezenta critic masurile guvernului, lipsa lor, si as prezenta si explica propriile propuneri politice. As duce aceasta munca de opozitie in parlament, si as initia proiecte de legi, chiar in lipsa unei majoritati. Asa cum evidentia Lilick activitatea doamnei deputat Tusa. Doamna Tusa a initiat un proiect de lege foarte util, care a cazut la vot in Senat. Faptul ca a cazut la vot nu e de mirare, avand in vedere majoritatile, insa inititativa legislativa si proiectul depus raman o excelenta munitie electorala si o dovada a competentei.

2. Guvernul din umbra (asa cum au anuntat). Guvernul din umbra este un instrument de specializare sporita a competentei si comunicarii in domeniile care corespund ministerelor si de prezentare a alternativelor. Nu l-as concepe ca o masura de a acorda premii de consolare unor persoane din partid care nu se mai afla la conducere. In opinia mea, “ministrul din umbra” ar trebui sa fie in mod necesar parlamentar, pentru a putea prezenta pozitii in parlament si interpela ministrii, si ar trebui sa fie cel mai bun specialist in domeniu, chiar daca nu are notorietate. Si-ar putea alatura o mica echipa de 2-3 oameni, “secretari de stat din umbra”, din mediul academic, sau din filiale, care sa-l ajute.

3. Deschiderea catre noua societate civila si atragerea de noi membri. Inainte de congres au anuntat o deschidere catre noi categorii de simpatizanti, care pana acum, din diferite motive, au ramas pe margine. E necesara atragerea lor in partid, si deschistarea structurilor partidului pentru a incuraja acest lucru.

4. Institutul de Politici Liberale. PNL-ul este singurul mare partid care nu are inca un think-tank, un institut care sa sprijine activitatea partidului cu expertiza, studii, si care sa ofere un forum de dezbatere. Acest institut este absolut indispensabil. In alte tari toate partidele, pana si cele mai mici, au un asemenea institut.

5. Pozitionare strategica fata de reforma constitutionala si sistemul electoral. Chiar daca dezbaterea despre reforma constitutionala si sistemul este privita – si in parte si este – ca o diversiune populista de la teme importante, si un instrument de santaj politic, liberalii ar trebui sa-i acorde mai multa atentie. In primul rand pentru a nu lasa adversarii politici sa monopolizeze tema, si sa lanseze pe langa multe propuneri, in opinia mea gresite, si unele utile, cum s-a intamplat deja. In al doilea rand, Constitutia si sistemul electoral, fiind cele mai importante legi, ar trebui formulate proactiv de catre liberali, ofensiv – nu doar ca reactie la actiunile altora – ci expunand propria viziune strategica in acest domeniu. Liberalii ar trebui sa profite de orice ocazie sa prezinte publicului propunerile, si sa explice de ce le sustin, si de ce multe dintre propunerile adverse sunt construite pe false argumente. Sa treaca din defensiva in ofensiva.

6. Comunicarea in online. In opinia mea liberalii au nevoie de o prezenta sporita in online, care sa depaseasca stadiul actual. Cred ca ar fi bine-venit un site “neoficial”, care sa fie actualizat non-stop, si care, pe langa un flux de stiri si actualitati, sa contina o platforma neoficiala de dezbateri, de prezentare de opinii venite din partea membrilor de partid dar si din partea simpatizantilor, bloggerilor. Un fel de “blog of blogs”, care nu trebuie deloc sa contina doar pozitia oficiala a partidului.

7. Pregatirea alegerilor. Nu se stie cand vor avea alegeri, cel mai probabil in 2012, dar s-ar putea si mai devreme. Cert este ca liberalii trebuie sa fie pregatiti pentru orice varianta. Si atat in perspectiva alegerilor parlamentare cat si in cea a celor locale, si in contextul migratiei politice, trebuie de aceasta data sa trecaca la o selectie foarte atenta a candidatilor. Nu-si mai pot permite in randul lor inca o promotie de traseisti, mercenari si tradatori fara convingere, santajabili santajati, care nu-si tradeaza doar alegatorii care i-au votat in colegiu, ci inseala toti alegatorii la nivel national. Cred ca liberalii trebuie sa dea clasa selectand doar oameni cu dovedite convingeri si principii liberale, indiferent daca au sau nu au notorietate, dar care nu si-ar trada partidul si electoratul pentru nimic in lume. Si care sunt dispusi sa construiasca ceva pe termen lung. Nu in ultimul rind, as sugera liberalilor sa nu mai neglijeze diaspora, si sa se organizeze si acolo.

23 Responses to “Ce as face acum in locul liberalilor”

 1. Deceneu Says:

  Si eu am spus ce as face daca as fi parlamentar

  Ca partid le-am sugerat sa nu se opuna la masuri economice, dimpotriva sa le aprobe si sa declare public ca vor vota orice masura economica a guvernului, dar sa blocheze orice tentativa de atentat la democratie.

  Nu trebuie sa le dea posibilitatea sa afirme ca nu pot guverna si trebuie sa faca alegeri anticipate.
  Daca o sa faca “opozitie dura” asa cum declara Crin, se va intoarce ca un bumerang impotriva lor.

  Din pacate sunt sceptic.

  • transildania Says:

   Sunt partial de acord. Masurile bune daca ar exista ar trebui aprobate si explicat motivul. Nu stiu insa cate masuri bune au fost sau vor mai fi.
   Asa cum stau lucrurile insa coalitia guvernamentala nu are nevoie de voturile liberalilor pentru a trece legi sau a guverna, deci nu vad ca problema sau acuzatia ca ei n-ar putea guverna din cauza liberalilor. Nici alegerile anticipate nu cred ca ar fi o problema ci poate o solutie.

 2. Hendrix Says:

  Lilick a preluat tema ta si am raspuns acolo, n-as vrea sa reiau aici comentariul meu. Felicitari pentru postare, imi place cum scrii si, mai ales, cum gandesti.
  @Deceneu Sa inteleg ca pe teme economice liberalii ar trebui sa nu se bage, sa fie mucles??? Gresit! La cate tampenii face penibilul boc ar fi pacat sa nu sanctionezi gafele lor! Sigur ca nu sarmanul boc este vinovatul principal, el este doar EXECUTANTUL ordinelor primite de la ba-secu. Ai vreun dubiu ca nu guverneaza ba-secu?
  Tu spui ca in caz contrar pedeleprele ar putea spune ,,ca nu pot guverna si trebuie sa faca alegeri anticipate.” Prietene, tu care crezi ca este rolul opozitiei? Nu cumva sa rastoarne un guvern incompetent? Sau vrei sa spui ca niste ,,anticipate” acum n-ar favoriza liberalii?
  Spuneam pe blogul lui @Lilick, raspunzand acestei teme, ca este esentiala aplicarea punctului 1, adica ,,Opozitie, opozitie, opozitie”! Sau, cum spui tu, opozitie dura. Intrebare: de ce crezi ca ,,opozitia dura” se va intoarce ,,ca un bumerang” impotriva liberalilor??? Stiu ca nu-l agreezi pe Crin, stiu ca atacat puternic votul ,,pe liste” la congres, dar chiar asa? Eu unul nu te mai inteleg.

  • Deceneu Says:

   Hendrix – nu trebuie sa fie “mucles” – trebuie sa critice si masurile economice daca ele sunt proaste, dar sa nu le blocheze prin vot.
   Rolul opozitie este sa sustina interesele tarii printr-o opozitie constructiva, adica atunci cand masura e corecta sa o aprobe si cand e eronata sa o critice si eventual sa o respinga.
   Daca are sanse sa rastoarne puterea sa o faca, dar daca nu are sanse o pozitie de “gica contra” ii descalifica.

   Hendrix nu am simpatii sau antipatii.
   Nu am incredere in capacitatea lui Crin de a gestiona PNL-ul.
   Am criticat pozitia de alianta cu PD-L a lui Catarama si Tariceanu.

   • Hendrix Says:

    @DeceneuTu spui ca PNL nu trebuie ,,sa blocheze prin vot” masurile lor economice. Pai cum ar putea sa le blocheze, ca nu inteleg la ce te referi? Guvernul are sau ba majoritate in Parlament? Despre ce vorbim?
    PNL a facut intotdeauna o opozitie constructiva, corect? Nu-mi aduc aminte sa fi facut opozitie doar ca sa incurce cu orice chip guvernarea fesenista sau nastasiana. La ce te referi?
    Spui ca ,,o pozitie de “gica contra” ii descalifica’. Poti sa-mi spui cand au fost liberalii ,,gica contra”? Eu unul nu-mi aduc aminte.
    Stiu ca nu ai incredere in Crin. Stiam asta si pana ai afirmat asta duminica, pe blogul lui Lilick. Soer din toata inima sa ai incredere in el. Intrebare: cum a gestionat Crin pnl IN 2009? Cum a gestionat el campania prezidentiala? Crezi ca altcineva lua mai mult de 2 milioane de voturi?
    Sunt de acord cu tine atunci cand i-ai criticat pe securistul catarama si pe Tariceanu pentru directia lor portocalie. Pe Tariceanu nu pot sa-l inteleg. Cu toate astea am un respect enorm pentru el, datorita guvernarii sale excelente si eroicei sale opozitii fata de ba-secu. De ce crezi ca s-a schimbat?

    • Deceneu Says:

     @Hendrix – la link-ul de mai sus am scris despre campania lui Crin, care mi s-a parut sub orice critica.

     Despre Tariceanu eu il inteleg si il aprob.
     Declaratile trebuie sa fie diploamtice, sa spui “acceptam colaborarea dar in anumite conditii”, si pui conditii inacceptabile pentru adversar, cum a fost cea de premier.
     Cand te pozitionezi categori pe noncolaborare este o atitudine infantila, nu doar lipsita de diplomatie.

     Cand am afirmat ca “nu trebuie sa blocheze” prin vot masurile economice, doar sa le critice, este pentru ca sa nu le dea posibilitatea celor de la putere sa se victimizeze, sau sa puna parlamentarii lor sa absenteze sau sa voteze impotirva propriei intiative ca sa pice o lege si sa aiba motiv de a acuza opozitia.
     Nu trebuie sa aiba posibilitatea sa spuna “am vrut sa facem dar nu am pututu” pentru ca s-a opua opozitia.
     Trebuie “ajutati” sa-si puna in practica neghiobiile daca vrei sa-i discreditezi.

  • transildania Says:

   Multumesc pt aprecieri.

 3. vali plesca Says:

  toate propunerile astea, foarte bune, ar presupune ca sefii peneleului sa fie exact pe dos decat sunt. si nu e vorba doar de tendinte de autoritarism, trafic de influenta, lupte intre tabere, paralelism fata de doctrine sau mai stiu eu ce. e vorba de foarte multe munca, iar trasatura definitorie a actualei conduceri e lenea.
  sa nu ai ideologi activi, cand e vorba de modificarile constitutiei doar sa te lamentezi, site-ul partidului sa prezinte statutul de la congresul de anul trecut, sa faci opozitie axandu-te pe efemeride si blocandu-te cand treci de vesnicul “jos basescu”, toate acestea si multe altele sunt ingredientele pentru a ajunge la 7%, nu la 30%.
  ps. sa mai laud si eu peneleul, aud ca a propus transferarea zilei de alegeri in zi lucratoare, persoanele angajate avand zi libera daca voteaza. afirm inca o data ca aceasta e una din cele mai bune metode de revigorare a democratiei romanesti. asta pentru ca transfera electoratul activ dinspre pensionari si asistati (principalii beneficiari ai mitei electorale) spre persoanele angajate.

  • Hendrix Says:

   Comentariul tau arata inca o data URA ta ANTILIBERALA. Eu inca n-am vazut macar un comentariu de-al tau care sa fie pozitiv fata de liberali, macar unul singur! Este problema ta, dar te-as intreba: ce rau ti-au facut tie liberalii de ii urasti atat de tare? Ce rau au facut liberalii tarii? Daca esti in stare sa dai un raspuns pertinent, argumentat ar fi ok.
   Sper sa nu vii cu tampenii de genul:,,tendinte de autoritarism, trafic de influenta, lupte intre tabere, paralelism fata de doctrine”, insirate de tine in comentariu.
   1.tendinte de autoritarism??? Ia spune, in cei 20 de ani de la lovilutie incoace, ce acte de ,,autoritarism” ai remarcat la PNL, mey tovarase fesenist?
   2. trafic de influenta,??? Scuza-ma, tu esti normal la cap? Nu confunda PNL cu feseneul tau, unde traficul de influenta este litera de lege atat la pesedisti cat si la pedelepre!
   3. lupte intre tabere??? Mey tovarase, hai sa-ti dau o veste trista: ceasca a murit!!! De 20 de ani, mey tovarase! Daca vrei partid de tip comunist, adica avand ,,unitate de monolit”, de ce nu emigrezi matalutza in Coreea de Nord sau Cuba? Stiu ca pedeleprele tale, umile slugi ale idolului tau securist ba-secu, n-au probleme de acest gen. Stii de ce? Acolo nu exista democratie. Mai exact, democratie interna de partid! Acolo este ca in armata, ORDINELE se executa intocmai si la timp! Cine are alta opinie este dat afara in secunda doi! Ai inteles ceva, mey tovarase?
   4. paralelism fata de doctrine??? PNL are o doctrina proprie de 150 de ani!!! Doar un tampit ar putea face astfel de afirmatii! Tu vorbesti, mey tovarase? Intrebare: ce doctrina au pedeleprele? Dar securistul de la Anvers, idolul matale?
   Eu nu inteleg ce cauta propagandisti portocalii ca matalutza pe bloguri portocalii. Adica este clar ce faci tu, dar de neinteles pentru un om rational! De ce nu mergi tu sa sa-i injuri pe liberali pe blogurile portocalii? Acolo ai fi in ton cu peisajul, dar aici nu! Esti un postac cu portocaliu cu norma, n’asa? De asta misuni tu pe acest blog, pe al lui Lilick, pe al Roxanei Iordache. Mey nenorocitule, de ce nu ne lasi tu in pace? De ce ii injuri tu pe liberali pe acese bloguri? Esti un gunoi portocaliu, mey tovarase!

  • transildania Says:

   Nu sunt de acord cu caracterizarile pe care le-ai facut la inceput, nu vad “trafic de influenta”, “lupte intre tabere” si autoritarism. Din echipa de conducere cam o treime sunt fosti sustinatorii “taberei Tariceanu”, poate mai multi decat s-ar fi ales uninominal.
   As ramane la santierele enumerate de mine, si am spus clar ca exista restante, si au facut greseli strategice in ce privete pozitionarea de exemplu fata dechestiunile constitutionale si legea electorala.

   Vreau sa mai adaug ca sunt in dezacord cu lauda ta la adresa liberalilor in ce priveste votatul in timpul saptamanii. Poate am sa fac o postare doar pe tema asta pentru ca e mai complicata. Incerc pe scurt: este un exemplu tipic de solutie heirupista, nechibzuita, luata pentru ca are un avantaj aparent (si ala discutabil) si netinand cont de toate dezavantajele. Este inca un exemplu pentru ce numeam eu “constitutia ca un monstru a lui Frankenstein” in care se aduna toate masurile in materie de legi constitutionale si electorale toate EXCEPTIILE de pe altundeva NU REGULILE, fara un plan fara o reteta.
   Cine lucreaza si vrea sa voteze o poate face si dumineca. Sa nu-mi spuna nimeni de weekend prelungit etc. Chiar daca pleci in weekend poti vota dumineca dupa-masa sau seara cand te intorci. In al doilea rand daca este o problema cu votatul atunci este in primul rind fraudarea, votul multiplu si sectiile speciale care trebuie desfiintate. Iar daca mai este o problema sunt studentii, navetistii, militarii, cei care au in buletin alt domiciliu decat cel unde stau in timpul saptamanii (si poate si in weekend). Astia si acum la parlamentare, cu vot dumineca si in absenta -pozitiva- a sectiilor speciale, si in absenta -negativa- a altui mod ca ei sa voteze AU RAMAS FARA DREPT DE VOT. Cam un milion nu au votat la parlamentare din cauza asta, repet, studenti, navetisti etc. Daca acum in plus votul ar fi in timpul saptamanii nu ar mai vota nimeni dintre ei ceea ce ar agrava incalcarea dreptului constitutional de a vota. Ca sa nu mai vorbim despre diaspora care poate vota numai dumineca pentru ca lor nu le da nimeni liber sa mearga la vot si au de parcurs uneori sute de km pentru a vota.

 4. vali plesca Says:

  onorata gazda, daca si acest loc se transforma intr-unul in care pluralismul opiniilor e batjocorit, eu ma retrag.

  • Hendrix Says:

   Culmea tupeului este ca un tovaras portocaliu ca tine sa se dea lovit in aripa si sa se prevaleze de ,,pluralismul opiniilor”. Asta dupa ce ii injuri pe liberali. Si ii injuri pe liberali nu doar pe acest blog, ci si pe blogul lui Lilick si al Roxanei Iordache. Sa-ti fie rusine, mey tovarase!
   De ce nu ii injuri pe liberali pe blogurile portocalii, pot sa stiu? De ce vii sistematic doar pe bloguri liberale, ai ORDIN? Mey tovarase, puti de la o posta a securist, asa ca las-o jos ca macane! Canta la alta masa!

  • transildania Says:

   Nu cred ca pluralismului opiniilor este batjocorit. Sunt opinii pentru toate gusturile. Asa cum il rog pe Hendrix sa-si modereze limbajul, asa trebuie sa te rog si pe tine sa-ti argumentezi afirmatiile, sa nu faci afirmatii nefondate si sa intri in dialog la subiect fata de ce iti zicea Hendrix. In fond lansezi niste afirmatii fara acoperire, sau altele care se autocontrazic si se elimina reciproc “autoritarism vs. lupta intra tabere”.

 5. Hendrix Says:

  @Deceneu Eu inteleg ce vrei sa spui cand afirmi ca portocaliii trebuie lasati sa faca toate neghiobiile economice, trebuie ,,ajutati” sa le puna in practica! Ma bucura faptul ca esti de acord ca trebuie criticati la sange. Pai liberalii asta si fac! Tot n-am inteles de la tine cum ar putea liberalii ,,sa blocheze” masurile bocilor. Discutia de aici incepuse, tii minte?
  Am inteles la vremea ei pozitia lui Tariceanu in decembrie 2008, cand vroia postul de premier. Nu uita ca si Crin a spus in decembrie 2009, dupa alegeri, ca singura cale de a ajunge la guvernare este postul de premier. Stia si el ca eeste o cerinta iluzorie, era o discutie pur teoretica.
  Sunt de acord cu pozitia de lupta totala a lui Crin fata de pedelepre. Nu atat pentru modul in care Partidul Derahat(cica democrat!) a vrut in anii 2006-2007 sa distruga PNL. Nu atat pentru dezastrul economic facut de stoloboci in tara. Ci pentru faptul ca sunt un real pericol pentru DEMOCRATIE, vezi si ideea desfiintarii Senatului, modificarea Constitutiei spre un regim cu puteri sporite prezidentiale, inclusiv cea de dizolvare a Parlamentului!!!! Si ar mai fi un lucru: pedeleprele se declara de dreapta, dar n-au nicio legatura cu doctrina asta. In fapt ei atrag multe voturi de dreapta, de la cei pacaliti de ba-secu. De asta a spus Crin ca pedeleprele trebuie sa dispara de pe esichierul politic. Impostorii trebuie inlaturati, ei sunt niste capuse ale dreptei! Si cum altfel s-ar putea face decat prin LUPTA directa???

  • Deceneu Says:

   @Hendrix “Tot n-am inteles de la tine cum ar putea liberalii ,,sa blocheze” masurile bocilor.”

   PD-L-istii sun “masochisti”, isi dau cu stangul in dreptul si apoi striga ca au fost “falutati” de opozitie.

   “De asta a spus Crin ca pedeleprele trebuie sa dispara de pe esichierul politic.”
   Declaratia asta e nefericita si demonstreaza lipsa de tact.
   Chiar daca ar avea in plan, asemenea intentii nu se fac publice pentru ca dau impresia de lupta pentru putere.
   C Coposu nu a fost dominat de ura si de agresivitate.
   Daca Crin se coboara stacheta la o lupta intre “javra si dualau” se discrediteaza si el si PNL-ul.

   • Hendrix Says:

    Sunt de acord ca este o declaratie dura, poate lipsita de tact, dar perfect adevarata. Si intemeiata. Aici nu este vorba de ura sau agresivitate, este vorba despre atacul portocaliilor asupra democratiei, asupra PNL in 2006 si 2007. Iti readuc aminte ca ba-secu a fost cel care a vrut sa distruga PNL atunci si nu Crin. Iti mai spun ca ACUM ba-secu vrea sa distruga si psd, prin formarea de aceasta data a unui pseudopartid de stanga, compus din tradatorii pesedisti de teapa unor secaturi precum diaconescu sau sarbu marian. Tu chiar nu vezi ca ba-secu este DRACUL in persoana???
    Daca cineva ti-ar ataca FAMILIA, ar incerca sa-ti dezbine familia, sa te despata de sotie, de copii, CE-AI FACE? Cum ai proceda? Ce a facut nemernicul de ba-secu cu PNL in trecut si cu psd acum este sinonim cu intrebarea mea, nu crezi?

    • Deceneu Says:

     Ai impresia ca ce i-au facut comunistii lui C Coposu si PNTCD, era mai puti ngrav decat ce au facut PNL-ului?
     De ce C Coposu si I Ratiu a putut sa se abtina de la o atitudine vehementa?
     Pentruca nu au vrut si nu au putut sa se coboare la niovelul celor pe care-i dispretuiau.

     Basescu merita sa i se arate dispret nu ura.

     Ura adversarilor il avantajeaza, din cauza asta ii starneste deliberat.

 6. Hendrix Says:

  @Deceneu N-ai inteles, aici nu este vorba de ura! Crin s-a referit la recastigarea statului de singur partid parlamentar al dreptei, caci mai exista si PNTCD aripa Radu Sarbu, cea care n-a facut compromisul de a se alia cu portocaliii. Pentru asta el vrea sa arate IMPOSTURA pedeleprelor, sa demonteze teza ca ar fi de dreapta! Si are perfecta dreptate, pedeleprele n-au nicio doctrina, nici de stanga, nici de dreapta. Ei sunt prin definitie oportunisti, ei nu vor decat puterea, indiferent cum! Ei n-au doctrina, ei n-au principii, ei n-au nici macar Dumnezeu, intelegi?
  Coposu a facut 17 ani de puscarie comunista, ca si multi alti lideri taranisti si liberali. In ciuda torturii la care a fost supus n-a fost cuprins de resentimente fata de comunisti. DAR sa nu crezi ca acum, daca era in viata, l=ar fi iertat politic pe un nemernic ca ba-seu, intelegi? Ei bine, asta face si Crin acum, doreste sa trimita pedeleprele la locul lor, adica la cosul de gunoi al istoriei. Pentru mine ba-secu este un securist odios, un nemernic care pune in pericol chiar democratia. Ai alta parere?

 7. Hendrix Says:

  @Transildania Fara nicio legatura cu subiectul, tin sa-ti multumesc pe aceasta cale pentru informatia primita in seara asta! Am ramas stupefiat sa aflu ca @Cel Mare este baimareanca, ca si mine. Am avut un frumos dialog cu ea astazi pe blogul ei, dar nici nu-mi trecea prin gand ca este atat de aproape de mine. O simteam aproape oricum, dar nici chiar asa! Numai bine!

 8. Hendrix Says:

  @Transildania Imi cer scuze pentru iesirea mea de dimineata, in raport cu @vali plesca. Vazand ce aberatii a scris despre liberali m-a luat ameteala! Sa acuze un propagandist portocaliu PNL ca fiind caracterizat de ,,tendinte de autoritarism, trafic de influenta, lupte intre tabere, paralelism fata de doctrine” mi s-a parut prea mult. Asta nu mai este tupeu de tupeu, este megatupeu!!! Am incercat sa fiu cat mai rezervat si sa-i raspund pe puncte la acuzatiile aberante, crede-ma! Tupeul lui a fost maxim cand s-a dat ofensat, dupa ce tot el scrisese acele tampenii. Este clar ca m-am lasat angrenat intr-o disputa fara rost cu un postac portocaliu. Sincer imi pare rau ca am marsat la provocarea lui ordinara! De multe ori trec nepasator peste injuraturi antiliberale, azi n-am putut!
  Il cunosc pe tipul asta de vreo 2 ani. Am fost un comentator de baza al blogului Roxanei Iordache si ii cunosc prea bine conceptele comunistoide. Mai apare rareori si pe la Lilick. I-am cerut sa-mi spuna si mie de ce umbla pe blogurile astea liberale si ii injura pe liberali. Crezi ca un om normal face asa ceva? I-am zis sa mearga pe blogurile portocalii si sa-i injure acolo pe liberali! Spune si tu, i-am cerut prea mult?

 9. Alin Says:

  Wow!!!!! idei gândite şi interesante!!!!
  Cu praftica cum stai?
  1. Eşti membru PNL?
  2. Câţi oameni de calitate umană bună ai atras către PNL în ultimul timp?
  Spune în primul rând CE FACI — e nevoie de multe, multe exemple.
  Alin, proaspăt membru PNL Bucureşti Sect.6

 10. Guvernul din umbra al blogosferei « transildania Says:

  […] faptul ca PNL s-a tinut de cuvant si a prezentat un cabinet din umbra (pe care l-am propus si eu aici). In pofida unor reactii rautacioase sau absolut ignorante pentru mine este foarte clar ca […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: